Από το περιβόλι

Biokreta Βιολογικά εσπεριδοειδή από τα Χανιά

 
Η Εταιρεία έχει έδρα τα Χανιά της Κρήτης και Ασχολείται με την παραγωγή μεταποίηση και εμπορία βιολογικών φρούτων και λαχανικών.

Το βασικό προϊόν είναι εσπεριδοειδή με τον κύριο όγκο στα πορτοκάλια ποικιλίας navel Washington (μέρλιν). Ακόμη παράγεται βιολογικός χυμός πορτοκαλιού συσκευασμένος σε Τετραπάκς. Όλα τα προϊόντα παράγονται με διαδικασίες αυστηρά ελεγχόμενες από τον οργανισμό πιστοποίησης ΔΗΩ μέλος του IFOAM και συνεργάζονται στενά με ερευνητικά ιδρύματα, Πανεπιστήμια, για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα και διατροφική αξία των προϊόντων τους.

http://www.biokreta.com

Βιολογικό Αγρόκτημα Κερκίνης "Αγραία"!

 Το βιολογικό αγρόκτημα "Αγραία" βρίσκεται στον Δήμο Κερκίνης(δ.δ. Σιδηροχωρίου) ο οποίος βόρεια έχει την οροσειρά του Μπέλες (ορ. Κερκίνης), νότια την ορ. των Κρουσίων και ανατολικά τη λίμνη Κερκίνη. 

    Το βιολογικό αγρόκτημα το οποίο έχει έκταση 73 στρ. και ο στόχος του είναι ν' αποδείξει οτι η βιολογική γεωργία είναι εφικτή και βιώσιμη σε μεγάλες εκτάσεις και σε δύσκολες καλλιέργειες όπως τα φρούτα και επίσης να επηρεάσει θετικά και άλλους αγρότες αυτής της περιοχής προς αυτή την κατεύθυνση.

http://www.agraia.gr/gr/index.asp

"Τα αμπελόφυλλα της Μαριάννας"!

                                           

    Τα "Αμπελόφυλλα της Μαριάννας" είναι το βασικότερο, και παλαιότερο, προϊόν της οικογένειας αμπελουργικών προϊόντων που παράγει η Μαριάννα Καζάκη εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια με τη στήριξη και τη βοήθεια της οικογένειάς της. 

    Οι δραστηριότητές τους περιλαμβάνουν την καλλιέργεια των αμπελιών τους, τη μεταποίηση των αγαθών που αυτά τους δίνουν πλουσιοπάροχα και βέβαια τη διακίνησή τους.

http://www.vineleaves.gr/el/index.htm

Κτήμα "Μετόχι Κινδελή" στα Χανιά Κρήτης.

                               

    Το ´Μετόχι Κινδελή´ είναι ένα αγρόκτημα που έχει τις ρίζες του στην όψιμη ενετοκρατία, από αυτά που τροφοδοτούσαν την πόλη των Χανίων με φρούτα και λαχανικά. Σήμερα, αιώνες μετά, συνεχίζει να παράγει μια ποικιλία από φρούτα, φράουλες, αχλάδια, βερίκοκα, ροδάκινα, μανταρίνια, πορτοκάλια, αβοκάντο, βερίκοκα και άλλα. Η παραγωγή του κτήματος είναι πιστοποιημένη από τη ΔΗΩ, τον Ελληνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προίόντων. 

    Παράλληλα, με πολλή φροντίδα, προσωπική εργασία και δημιουργική διάθεση, έχουν αναστηλωθεί δύο τμήματα του παλιού κτιρίου και έχουν μετατραπεί σε ανεξάρτητους λειτουργικά ξενώνες. 

    Με την είσοδο στο ´Μετόχι Κινδελή´ ο επισκέπτης περνά σ´έναν άλλο κόσμο. Το μετόχι διαθέτει πολλούς κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους, με πιο εντυπωσιακό αυτόν της εσωτερικής κεντρικής αυλής. Στρωμένη με μεγάλα βότσαλα και περιτριγυρισμένη από μικρά σπιτάκια, που αποτελούσαν τις κατοικίες των ανθρώπων που δούλευαν στο κτήμα, αποτελεί μια ιδανική εισαγωγή στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του αγροκτήματος και των ξενώνων του. 

    Στους ξενώνες προσφέρεται ένα χορταστικό πρωινό που περιλαμβάνει εκτός από τα βιολογικά φρούτα του κτήματος και άλλα παραδοσιακά τρόφιμα και ντόπια προϊόντα, όπως αυγά, τυρί, μέλι, σπιτικό ψωμί, μαρμελάδες, γάλα, γιαούρτι. 

    Το ´Μετόχι Κινδελή´ βρίσκεται, 3 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων και 5 χλμ από τις κοντινότερες παραλίες. Αποτελεί ένα τόπο ξεχωριστό, για ρομαντικές διακοπές χαλάρωσης μακριά από το θόρυβο της τουριστικής κίνησης.


http://www.metohi-kindelis.gr

Αγροκτήματα "Καραμάνου-Καραπαύλου", Άρια Ναυπλίου.

                


    O Θανάσης Καραμάνος με τη γυναίκα του τη Σοφία είναι η ψυχή των βιολογικών αγροκτημάτων. Το έτος 1997 ξεκίνησαν την οργανική καλλιέργεια στα κτήματά τους. Το ανήσυχο πνεύμα τους δεν αρκέσθηκε στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών δένδρων, που βρήκαν από τους γονείς τους . Σιγά-σιγά επεκτάθηκαν στην καλλιέργεια με βιολογικό τρόπο πληθώρας αγροτικών προϊόντων. 

    Μετά από μερικά χρόνια αρχικά ένας συμμαθητής από παλιά ο Κώστας Καράπαυλος εντάσσει και τα δικά του κτήματα στο σύστημα της οργανικής γεωργίας και αργότερα και η οικογένεια Σταθογιαννόπουλου στα Λευκάκια προσθέτουν τις δικές τους εκτάσεις και έτσι σήμερα τα συνεργαζόμενα αγροκτήματα με ψυχή πάντα το ζεύγος Καραμάνου έχουν έκταση 180 στρεμμάτων και παράγουν: πλήθος προϊόντων, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λάδι, πατάτες, κολοκύθια, μαρούλια, λάχανα, κουνουπίδια, καρότα, αγκινάρες, καρπούζια, πεπόνια, σταφύλια, φράουλες, σιτάρι, μηδική (τριφύλλι). 

    Σε λίγο καιρό ξεκινάει και η λειτουργία του καταστήματος. Σε ένα παλαιό πέτρινο κτήριο στο δρόμο που συνδέει το Ναύπλιο με την Επίδαυρο, με χρήση από παλαιά γεωργική, θα αρχίσει η λειτουργία του καταστήματός τους και το κέντρο της εμπορικής δραστηριότητας των αγροκτημάτων τους.


http://www.biologiko.gr/